Hooggevoelig (& Sterke Wil) op vakantie

Hooggevoelig (& Sterke Wil) Op vakantie

Hooggevoelig
We zijn op vakantie. In Frankrijk. In een tent. In de zon.
Zelf moet ik altijd ‘even’ wennen. Maar dit jaar was dat iets meer dan normaal. Waarschijnlijk omdat ik een paar drukke, spannende weken heb gehad voordat we gingen. Dan duurt het ‘ontstressen’ ook iets langer. Inmiddels, na een week, heb ik m’n draai gevonden. En hopelijk hebben we vandaag de laatste echt warme dag van 30+ graden. Dat scheelt ook. Want hitte is ook een prikkel, en dan ook nog eens een waar ik erg gevoelig voor ben. 25 graden, dat is eigenlijk het maximale wat ik prettig vind. Wat ik dan in Frankrijk doe? Dat heb ik mezelf de eerste week ook afgevraagd. Maar het is hier wel prachtig. En we zijn ook echt even weg. Dat was wel welkom na de afgelopen maanden!
Hooggevoelig en Sterke Wil
Maar naast hooggevoeligheid (ik ben niet de enige, maar wel even het voorbeeld wat ik nu aan wilde halen) hebben we ook een portie hooggevoelig & sterke wil mee op vakantie.
Nou, dat zorgt ook voor uitdagingen, kan ik je vertellen! 😉
Ons mannetje wil bijvoorbeeld altijd het laatste woord hebben, maar dan ook echt altijd (vooruit, bijna dan)! En altijd toch ook reactie uitlokken (nou, ook bijna dan)… Dat is lastig en dat is dan nog zachtjes uitgedrukt! Vooral in de eerste paar dagen kon hij mij op de kast krijgen, en hoe! Hoezo spiegel?!? Mijn man heeft 1x de auto stop gezet zodat ik even af kon koelen (jaja, omgekeerde wereld). Ik ben toen een stukje gaan lopen tot ik bij een weiland kwam waar een paar koeien in stonden. Even ademhalen… Toen ben ik ons knulletje gaan halen en heb hem meegenomen. Uiteraard wilde hij eerst niet, want mama was wel erg boos… Maar toen hij zag waar ik hem mee naar toe nam, was dat eigenlijk meteen verdwenen. We hebben even samen naar de koeien geloeid, om het hardst! Heerlijk!
Kerkhof
Naast het weiland was een kerkje met een kerkhof en dat leverde uiteindelijk een prachtig gesprek op, wat we vervolgden in de auto. Wist je dat een groot mens meer as achter laat bij een crematie dan een klein mens? Tuurlijk wel, maar nooit gedacht dat hij die link al zou leggen. Als we terug zijn wil onze knul wel eens een bezoekje brengen aan mijn opa’s en oma, dus die kunnen op ons rekenen.
Honger als prikkel
Maar goed, de ergste frustraties waren weg, maar ook even zo snel weer terug wanneer hij honger heeft… Ongelooflijk! Ook daar hebben we inmiddels onze weg in gevonden. In het zwembad even lekker de energie kwijt en daarna een paar boterhammen erin (ook al gaan we een uur later eten) en even rust onder het genot van een verhaaltje of een filmpje. Vooral die boterhammen, dat is werkelijk een wondermiddel! En avondeten doen ze toch wel, echt waar (en anders een keertje niet…)! Honger als prikkel is ook zo’n belangrijke om niet te vergeten.
Lang leve de collega’s
Wat is het op zo’n moment heerlijk als je, op je vakantie, tijdens je worstelingen (soms letterlijk), terwijl je het eigenlijk wel weet, even je frustraties kunt uiten bij een fijne HG&SW collega die dan ook nog eens opbouwend advies geeft! (Dank Laura Riechelman van Avem Coachpraktijk!)
Zo kon ik gisteren, toen ons knulletje weer eens heerlijk boos was, dit gedrag ombuigen naar een lolletje en een stoeipartijtje. Niet altijd makkelijk en het lukt niet altijd, maar het werkt meestal wel!
‘Op je kop’
Het doet vooral heel veel goed als je je niet teveel ‘op je kop’ laat zitten door zo’n fijn mannetje met een sterke wil. Het helpt als je zelf energie hebt. Het is fijn als je gedrag kunt ombuigen naar iets leuks. Het is heerlijk als je kunt genieten van je kinderen (HG&SW of niet). Maar dat gaat niet zomaar. Dat weet ik ook!
Ja, ik ben professional, maar vooral ben ik ook een mens/ ouder, die met haar eigen kind(eren) soms tegen dezelfde dingen aan loopt als jij.
Samen zijn
Maar, ondanks alle struggles had deze vakantie ook iets moois…
Vanmorgen hadden we het erover wat we tot nu toe het fijnste vinden op vakantie en wat was zijn antwoord? “Dat we allemaal samen zijn”. Nou, is dat mooi of niet?! Daar kan ik de rest van de vakantie op teren!
(Wil jij even je frustratie kwijt? Tijdens je vakantie of gewoon thuis? Weet dat ik graag naar je luister en dat ik (daarna) graag (samen met de Innerlijke Familie) kijk naar hoe jullie het beste om kunnen gaan met jullie kleine, grote draakje.)
2020-10-16T17:10:46+00:00