Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties2021-10-02T17:57:34+00:00

Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Dat is het motto van de workshops van SOS kinderen en emoties! Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. 

SOS biedt verschillende workshops voor ouders. Om deze workshops te mogen geven moet je eerst de basistraining SOS kinderen en emoties (online of live) volgen en een train de trainer. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende mogelijkheden. 

 • Train de Trainer SOS kinderen en emoties (inclusief peuter- en pubermodule)
 • Train de Trainer SOS kinderen en emoties voor aanstaande ouders
 • Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties

Als mede-ontwikkelaar van de module SOS hooggevoelige kinderen en emoties kun je bij mij (en mijn collega’s Lea en Babette) de Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties volgen

LEER WORKSHOPS VERZORGEN VOOR OUDERS VAN HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Deze training kun je alleen volgen na de basistraining, live of online.

Omdat het brein van een hoogsensitief persoon anders werkt wat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond, werken ook emoties anders. En dus ook bij hoogsensitieve kinderen. Ouders merken vaak dat ‘standaard’ adviezen niet werken voor hun kind en zijn daardoor erg zoekende naar wat wel helpt. Met dit workshop programma ben jij deze ouders tot steun. Je geeft heldere en duidelijke  informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt én je legt daarbij uit hoe dit doorwerkt bij emoties. Je biedt ouders praktische tips die ze meteen toe kunnen passen.

Heb jij een passie voor hoogsensitiviteit en het begeleiden van ouders/gezinnen en wil jij graag deze workshop verzorgen, dan ben je van harte welkom bij ons train de trainer programma. Ter voorbereiding volg je de (online) training van SOS kinderen en emoties, zodat de visie en uitgangspunten van SOS voor jou helemaal helder zijn. Daarna volg je deze train de trainer dag waarin je het programma toegelicht krijgt en zelf de workshop gaat ervaren, zodat je daarna in staat bent om zelf deze waardevolle workshop te verzorgen.

Wat houdt dit in?

 • Een waardevolle en inspirerende tool om ouders van hoogsensitieve kinderen bewust te maken en concrete handvatten te geven in het omgaan met de emoties van hun kind.
 • Een uitgewerkt programma voor een 4-delige workshop, d.w.z. 4 bijeenkomsten van 2,5 uur.
 • Een tool om een vertrouwensrelatie op te bouwen met ouders, waarna ze vanuit dit vertrouwen eerder een beroep op je zullen doen voor individuele coaching/begeleiding of andere diensten.

TRAIN DE TRAINER IS INCLUSIEF

 • Cursusmap met compleet uitgewerkt programma voor een 4-delige workshop ‘SOS hooggevoelige kinderen en emoties, inclusief reader met achtergrondinformatie en hand-out voor je deelnemers.
 • Het lekker-in-je-vel spel á 12,95 euro (wanneer je geen andere train de trainer hebt gevolgd).
 • Diverse pr-materialen zoals logo, flyer en poster van SOS. Zo kun je direct starten met de werving voor deelnemers aan jouw workshop.
 • Alle benodigde werkmaterialen voor de workshop. Je kunt dus echt direct van start.
 • Vermelding op deze website als aanbieder van deze workshops.
 • Certificaat.
 • 1e Jaar gratis lidmaatschap á 95 euro.
 • Toegang tot besloten Facebook-groep met 24/7 ondersteuning voor al jouw vragen en netwerkcontacten met jouw collega’s.

Heb je interesse? Klik dan hieronder voor meer informatie en voor aanmelden! En misschien zie ik jou snel op de Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties! 

SOS kinderen en emoties

Wil je graag de Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties in Goirle volgen??

Dat kan op maandag 28 maart 2022!! Je bent dan van harte welkom op ‘Klooster Nieuwkerk’! 

Daarnaast wordt de Train de Trainer op 6 november 2021 in Sevenum gegeven en op 28 januari 2022in Ochten. 

Aanmelden kan via de bovenstaande button! 

Blog

 

Specialisaties