Meditaties2018-10-19T13:07:31+00:00

Meditaties

Meditaties zijn eigenlijk visualisatie-oefeningen. Dit is een moeilijk woord voor jezelf voorstellen dat er iets gebeurt. Een meditatie kan er voor zorgen dat je rustig wordt, of juist heel krachtig en sterk. Het neemt je mee in je fantasie en in je fantasie kan alles!
Op deze pagina kun je een aantal meditaties vinden.

De eerste meditatie heet ‘de Vuurkring’. Deze meditatie kan je heel goed helpen om bij jezelf te blijven, om ervoor te zorgen dat de emoties van een ander bij die ander blijven en dat alle indrukken (prikkels) die op een dag om je heen te zien zijn, niet zo binnen komen dat je hoofd er van over loopt. Deze oefening kun je elke dag (of een paar keer per dag) doen.

Deze meditatie heet ‘de Boomhut’ en neemt je mee naar een prachtige boomhut die helemaal voor jou gemaakt is. Het is goed om een eigen plekje te hebben, een plekje waar jij jezelf kunt zijn en waar je je veilig voelt. Deze boomhut is zo’n plekje. Ik nodig je uit om daarna jouw boomhut te tekenen of te beschrijven. Laat je mij weten hoe jouw boomhut eruit ziet?
De volgende meditatie heet ‘de Ademhaling’ en zorgt ervoor dat je even helemaal tot rust komt. Als je je richt op je ademhaling ben je even alleen bezig met het nu, je kunt niet aan vervelende of lastige dingen denken en ook niet aan spannende of leuke dingen. Je bent dan alleen maar bezig met je eigen ademhaling en dat kan je heerlijk rustig maken.
Blog

Specialisaties