Hooggevoelige Kids2018-10-19T12:02:38+00:00

Hooggevoelige Kids

Deze pagina gaat over hooggevoeligheid, of hoogsensitiviteit. Ben jij hooggevoelig of hoogsensitief? Heb je de test al gedaan?

Hooggevoelig of hoogsensitief is eigenlijk hetzelfde, alleen vind ik hooggevoelig een beetje ‘gewoner’ klinken. Als je het afkort, heb je het over HSK, dus HoogSensitief Kind, dan gebruik je wel het woord hoogsensitief. Raar he? Maar wel duidelijk zo, toch?

Als je hooggevoelig bent, zijn dit waarschijnlijk dingen waar je veel over nadenkt. Misschien zelfs zoveel dat je er last van hebt, dat je gaat piekeren! Dat is niet zo fijn… Als hooggevoelige kun je veel piekeren, je gedachten blijven dan maar gaan en gaan, alsof je hoofd niet meer kan stoppen met denken! Dan is het goed om te gaan voelen!
Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want voelen, dat valt niet mee! Als hooggevoelige voel je van alles, zoveel zelfs dat je soms niet meer weet wat van jou is of wat van een ander is. Want dat kan namelijk ook, dat je voelt hoe anderen zich voelen.
Hooggevoelig zijn is veel voelen en gevoelig zijn. Je kunt gevoelig zijn op verschillende gebieden: lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel. Misschien ben jij wel gevoelig op alle gebieden, of misschien op 1 gebied heel erg. Dat kan allemaal.

Als hooggevoelig kind kun je nogal teruggetrokken en ‘in jezelf’ zijn, dat noemen ze ‘introvert’. Dat ziet er voor anderen uit als verlegen en stil, maar van binnen is dat niet zo, toch?
Het kan ook zijn dat je juist druk bent en moeilijk stil kunt zitten, dan kom je meer naar buiten met je gedrag, dat noemen ze ‘extravert’. Dat ziet er voor anderen uit als niet willen luisteren en misschien zelfs vervelend zijn, maar dat is van binnen bij jou niet zo, toch?

Zo zie je dat er verschillende vormen van hooggevoeligheid zijn. Alle combinaties zijn mogelijk. Maar het belangrijkste, zoals ik al eerder zei,

Iedereen is anders en jij bent jij! En… jij bent perfect zoals je bent!

Wil je graag tips voor als je overprikkeld bent, of om dichter bij jezelf te blijven? Deze en nog veel meer tips heb ik voor je uitgewerkt, je kunt ze zo downloaden!
Er is natuurlijk nog veel meer op het internet te vinden over hooggevoeligheid. Google maar eens!
Wil je hier nog meer over weten of heb je specifieke vragen? Dan mag je altijd contact met me opnemen of een berichtje sturen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Blog

Specialisaties