Wie zijn wij?2020-01-03T17:07:34+00:00

Wie zijn wij?

Fanny Möhlmann

Mijn naam is Fanny en ik ben 41 jaar. Ik ben getrouwd met Kalle en moeder van 3 kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om erop uit te gaan met mijn man en kinderen, liefst fietsen of wandelen in het bos (op blote voeten!) en om thuis creatief bezig te zijn of een boek te lezen. Bij het yoga-centrum kom ik helemaal tot rust en kom ik heerlijk in mijn lijf!

Ik weet sinds enige tijd dat ik hooggevoelig ben. Dit heeft er voor gezorgd dat ik vroeger een onzeker meisje was dat, ondanks die onzekerheid, makkelijk op de voorgrond trad om de touwtjes maar in handen te kunnen nemen. Ik ging gemakkelijk over mijn eigen grenzen heen. Op school heb ik altijd heel hard moeten werken om dat voor elkaar te krijgen wat ik zo graag wilde. Mijn doorzettingsvermogen is hierdoor een hele krachtige eigenschap geworden, omdat dit vaak beloond werd. Als ik vroeger de leerondersteuning had gehad die ik nu kan bieden, was het me een stuk makkelijker afgegaan op school!
Inmiddels kom ik steeds dichter bij mezelf, ja ik leer ook nog dagelijks! En ik leer mezelf elke dag weer beter kennen. Ik zie veel voordelen bij mijn hooggevoeligheid, vooral in contact met anderen, maar ook door het onwijs genieten van de yoga, mijn gezin en de natuur.

In onze praktijk richt ik mij vooral op  hooggevoeligheid, omdat ik zelf als geen ander weet hoe het is om deze eigenschap te hebben. Ik ken de fijne en minder fijne kanten! Ik leg makkelijk contact en voel aan waar de ander hulp nodig heeft. Ik kan snel door de laagjes heen prikken (maar doe dat niet altijd omdat jij er misschien nog niet aan toe bent) en kan spreken uit ervaring. Ervaring van mezelf als van/ met mijn kinderen.

Na jarenlang met kinderen gewerkt te hebben, richt ik me nu ook (juist!) op ouders en sinds enige tijd ook op volwassenen. Elke doelgroep vraagt zijn eigen manier van werken/ gesprek aangaan en dat vind ik heerlijk! Leuk om kinderen meer inzicht te geven in zichzelf en ouders in hun kind en zichzelf als opvoeder. Ik vind het heerlijk om samen met volwassenen op onderzoek te gaan: waar loop je tegenaan en hoe kunnen we er voor zorgen dat dit geen probleem meer is? In gesprek gaan en naar je gevoel, heerlijk! (Ja, ook lastig, maar uiteindelijk… heerlijk!)

 • Coaching aan kinderen, jongeren en volwassenen
 • Coaching aan ouder(s) en leerkracht(en)
 • Leerondersteuning aan kinderen en jongeren
 • Workshops en informatiebijeenkomsten aan ouders en leerkrachten
 • HBO Pedagogiek
 • Opleiding Hooggevoelig & Sterke Wil specialist met de Innerlijke Familie (Janneke van Olphen & Ariane Klijn)
 • Opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige (Hooggevoelig Heel Gewoon)
 • Kindermodule: werken met hooggevoelige kinderen (Hooggevoelig Heel Gewoon)
 • Opleiding Kindercoach (Centrum Tea Adema)
 • Training: SOS Kinderen en Emoties (SOS Kinderen en Emoties)
 • Cursus: Energetisch Kindercoach
 • Training: Ik Leer Leren (Centrum Tea Adema)

Ook heb ik ervaring op het gebied van Yoga, Mindfulness en Heartfulness.

Ik ben aangesloten bij het netwerk van Hooggevoelig Heel Gewoon, opleidingsinstituut en kenniscentrum rondom hooggevoeligheid, SOS kinderen en emoties als aanbieder van de workshop peuters, kinderen en pubers en emoties, de community Hooggevoelig Sterke Wil en bij de Innerlijke Familie als schilden coach.
Ook kun je me vinden als trainer op de site van Ik Leer Leren.

Kalle Möhlmann

Ik ben Kalle. Ik ben 43 jaar en gelukkig getrouwd met Fanny. Samen hebben we 3 kinderen; Tess, Jip en Puk.

Zo’n 10 jaar geleden besefte ik na een managementtraining dat geslotenheid een enorme valkuil voor me was. “Ergens” wist ik dit natuurlijk al lang, maar de echte erkenning kwam pas op dat moment. Ik was zo enthousiast over deze ontdekking dat ik iedereen in mijn omgeving meteen vertelde hoe gesloten ik wel niet was. Dit werd het startpunt van een mooie reis, waarin ik aan mezelf heb mogen werken en allerlei door mij ervaren problemen heb kunnen oplossen.

Tijdens deze reis heb ik zelf ook mijn coaching diploma gehaald als NLP Master Practitioner. Daarnaast heb ik mezelf ook als kindercoach gekwalificeerd, omdat ik kinderen gewoon geweldig vind.

En nu is de tijd rijp om ook daadwerkelijk zelf mensen te gaan helpen. Ik doe niets liever dan mensen helpen en ondersteunen. Ik wil volwassenen helpen om inzicht te krijgen en ervaren problemen op te lossen. Bij volwassenen bestaan deze problemen vaak al heel lang, waardoor ze in heel veel ervaringen “bewezen” zijn en daardoor zijn ze diepgeworteld. Het vastzitten in het probleem blokkeert iemand, maar het kan opgelost worden en dat lucht enorm op. Een last valt van je schouders, je kunt weer lachen en verder groeien. Dit proces houdt nooit op.

Bij kinderen is dit proces vaak simpeler. Een “probleem” bestaat veel minder lang dan bij een volwassene EN een kind is nog gewend aan volop ontwikkelen. Fantastisch dus om op een vroeg moment het probleem aan te pakken, voordat het zich helemaal vastzet.

Het serieus erkennen van een probleem en er ook voor kiezen om het aan te pakken vergt moed. Heel veel moed. Maar als de tijd rijp is, dan ga je er gewoon voor.

Blog

Specialisaties