Werkwijze2022-05-03T10:12:59+00:00

Werkwijze

Je kind is hooggevoelig of je herkent dit bij jezelf. Dit is een prachtige eigenschap, maar deze kan, zeker op school of in het sociale/ werkende leven, voor problemen zorgen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat problemen uitdagingen worden en deze uitdagingen aangaan en omzetten in positiviteit.
Hieronder kun je lezen hoe dit er in theorie uit ziet. Maar wil je een praktijkverhaal, kijk dan hier!

Kennismaking

Wanneer je eerst graag wilt kennismaken voordat je een ontdek-gesprek aan wilt gaan is dit mogelijk middels een telefonisch gesprek. Ik bel je dan op een moment dat het jou uit komt en we kunnen kort verkennen of ik jou kan helpen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om een afspraak te maken voor een ontdek-gesprek of aan te melden voor een van de workshops of training.

Ontdek-gesprek

In een ontdek-gesprek gaan we samen de hulpvraag duidelijk maken: waar loopt het kind/ jijzelf tegenaan of waar loop je als ouder tegenaan. Voorafgaand aan dit gesprek stuur ik je een vragenlijst zodat ik al wat meer weet over jullie situatie. We bespreken in dit gesprek van alles en je zal merken dat er ook al de nodige tips en adviezen naar voren komen waar je mee aan de slag kunt.

Als het kinderen betreft gaan we een Plan van Aanpak maken: ik formuleer de doelen en geef aan hoe we hieraan gaan werken. Mijn streven is om er in 3-8 coachingsmomenten van 1 uur voor te zorgen dat je als gezin verder kunt. Kinderen tot ongeveer 10 jaar hoeven niet bij dit ontdek-gesprek aanwezig te zijn, oudere kinderen in overleg.

Als je als volwassene of ouder een hulpvraag hebt bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Het traject probeer ik zo kort mogelijk te houden, maar dit ligt volledig bij jou. Per keer bespreken we of je een vervolgafspraak wenst of niet.

Mocht ik het gevoel hebben dat ik je niet kan helpen, of jij wilt toch graag verder kijken, dan kan ik ook ondersteunen bij het vinden van een hulpverlener die wellicht beter bij je past. Ik heb een groot netwerk en ik wil ook graag dat jij verder kunt, dus als ik daarbij mag doorverwijzen doe ik dat graag.

Een ontdek-gesprek duurt 1-1,5 uur.

Coaching

Voor kinderen:
Ik maak gebruik van verschillende methodieken, spellen, oefeningen en materialen. Ik kijk hierbij naar wat aansluit bij jouw kind, waar interesses liggen. Je kind krijgt mogelijk ook opdrachtjes mee voor thuis, waar hij/zij alleen of samen met jou als ouder aan kan werken of mee kan oefenen. Ik werk zowel alleen met kinderen als met jou als ouder erbij. Dat is afhankelijk van het kind en wat jullie willen. De coaching vindt plaats in mijn praktijk, op school of buiten (maar net wat aansluit en wat mogelijk is). Is jouw kind jonger dan 6 jaar, dan werk ik met jou als ouder (zie oudergesprek).

Voor volwassenen / ouders:
Ik maak gebruik van verschillende methodieken, oefeningen en technieken. Ik kijk hierbij naar wat bij jou aan sluit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het resultaat (dit is namelijk voor een groot deel afhankelijk van jouw inzet en wat je thuis nog doet met onze gesprekken). De coaching vindt plaats in mijn praktijk of op een locatie die jij wenst (maar net wat aansluit en wat mogelijk is).

Een coachingsmoment voor kinderen duurt 1 uur. Voor volwassenen is dit 1-1,5 uur.

Oudergesprek

Ik vind het belangrijk dat je als ouder betrokken bent bij de coaching van je kind. Daarom zal er na elke sessie een korte terugkoppeling plaatsvinden. Dit kan middels een kort gesprekje (max. 10 minuten) en/of door middel van een mailtje. Tevens plannen we na 3 of 4 coachingsmomenten een afspraak voor een oudergesprek/evaluatie. We bespreken dan hoe het gaat en kunnen eventueel het Plan van Aanpak bijstellen. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen, bespreken van (lastige) situaties, enz. Dit gesprek vindt plaats bij jou thuis of in mijn praktijk.
Als je kind nog erg jong is, dan ga ik jou als ouder coachen in plaats van je kind. We plannen 1 of meer oudergesprekken waarin je hele praktische tips en handvaten krijgt om met je hooggevoelige kind aan de slag te gaan.

Een oudergesprek duurt 1-1,5 uur.

Blog

Specialisaties