SOS Kinderen en Emoties

Emoties is nogal een dingetje bij kinderen. Ze zijn zo puur! Maar soms ook lastig… Voor hen zelf en voor ons als ouders/ opvoeders (ook voor leerkrachten!).

Blij, boos, bang en bedroefd zijn de 4 basisemoties. Het is belangrijk dat ze er mogen zijn en dat je deze uit. Met het uiten van deze emoties hebben de meeste (kleine) kinderen geen probleem. Alleen de manier waarop is waarschijnlijk niet altijd even handig… Met blijdschap hebben we geen probleem, we zien ons kind het liefst blij en gelukkig! Maar…
We kennen allemaal het bord met eten dat tegen de grond gaat of het speelgoed dat door de lucht vliegt. Of het dramatisch huilen zonder (voor ons aanwijsbare) reden of de angst voor dingen die er (in onze ogen) niet zijn. Hoe ga je hier nu mee om?

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen geven aan gedrag

Dit is het motto van de workshops van SOS kinderen en emoties. Tijdens deze workshops hebben we het op een laagdrempelige en praktische manier over emoties en hoe je hier nu het beste mee om kunt gaan.

Storm en Sol zijn 2 figuren die opgroeien van peuter tot puber, met alle emoties die hierbij komen kijken. Storm staat voor zich (storm, boosheid) en Sol is zon, in het spaans. Het weer is een belangrijke metafoor als het gaat om emoties, waar we bij SOS veel gebruik van maken.
SOS staat ook voor hulp vragen. Dat is erg belangrijk, want je hoeft het niet altijd maar zelf uit te vinden. Soms kun je met (eenvoudige) tips een groot verschil maken.

Daarom geef ik verschillende workshops voor ouders waaronder SOS kinderen en emoties. Deze kunnen gericht worden op peuters, kinderen of pubers.
Momenteel plan ik alleen de workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties in. Heb jij interesse in de introductie-workshop of 3-delige workshop SOS  peuters/kinderen/pubers en emoties, laat het dan gerust weten, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Uiteraard is het ook mogelijk om naast deze workshops eens van gedachten te wisselen over de emoties die spelen bij jullie in huis (of op school, of bij het sporten, of …). We kunnen hierbij gebruik maken van verschillende methodieken, bijvoorbeeld de Innerlijke Familie of het werkmodel van de kindercoach.

Voor meer informatie: SOS kinderen en emoties.

Voor data workshops: klik hier.

Blog

Specialisaties