Hooggevoelig & Sterke Wil2021-10-02T18:09:17+00:00

Hooggevoelig & Sterke Wil

Geen enkel kind is hetzelfde, geen enkel mens is hetzelfde. Elk hooggevoelig kind is dus ook anders. Hooggevoeligheid heeft vele kanten.
Zo zijn er hooggevoelige kinderen die rustig en meer in zichzelf gekeerd zijn, dicht bij zichzelf blijven. Maar er zijn ook hooggevoelige kinderen die juist erg op hun omgeving gericht zijn en op zoek gaan naar prikkels.
 
Hooggevoelige kinderen met een sterke wil zijn kinderen die gevoelig zijn voor prikkels en hier ook enorm voor open staan. Ze laten hun emoties vaak op een heftige manier zien en hebben behoefte aan ruimte en autonomie. Ze zijn op zoek naar grenzen en verwachten van hun omgeving dat zij die kunnen geven. Net als hooggevoelige kinderen zijn ze vaak visueel ingesteld (beelddenken).
Het zijn kinderen met een sterke wil.
Een voorbeeld uit de prakijk

“Mijn zoon klom al voor zijn eerste verjaardag op de glijbaan (1.50m). Hij wist bovenaan niet hoe hij zijn beentjes onder zijn kontje door moest schuiven, dus ging hij ondersteboven van de glijbaan. Dat ging wel! Verder klom hij in de vaatwasser, in de open haard, op de verwarming, zat hij aan alle lichtknopjes, knopjes van de oven, enz. Een vriendin keek haar ogen uit toen hij binnen kwam en binnen 2 minuten de radio aan en uit gezet, de afstandsbediening van de tv had gevonden (en uitgeprobeerd) een beker op het tafeltje had leeggedronken en hij in de keuken al een knopje op de oven vond dat piepte…”

Het voorbeeld hier boven gaat over een mannetje van nog geen 2 jaar. Je kunt je er waarschijnlijk wel iets bij voorstellen wat dit voor taferelen op gaat leveren op verjaardagen.

Hooggevoeligheid & Sterke Wil brengt kwaliteiten en schaduwkanten met zich mee. De kwaliteiten mogen gekoesterd worden. De schaduwkanten zijn een signaalfunctie dat het niet zo goed gaat met het kind. 

Voor een overzicht van de kwaliteiten en schaduwkanten van hooggevoelige kinderen met een sterke wil kun je op deze link klikken. 

 
Blog

Specialisaties