CURAÇAO2021-12-06T18:10:58+00:00

Curaçao

Jaja, je leest het goed! Curaçao!!

Van 3 tot 10 februari 2022 ga ik naar Curaçao, samen met 6 collega’s. We hebben een prachtige inspiratieweek opgezet voor ouders en professionals. Daarnaast is er ook een programma voor basisscholen en voortgezet onderwijs.

Tijdens deze inspiratieweek bied ik een 3 tal progamma’s waar je hieronder meer over kunt lezen. Op zaterdagochtend 5 februari 2022 bieden we korte workshops voor ouders en professionals. Deze duren een uur en je kunt meerdere workshops volgen! Dit is om te proeven van wat we de rest van de week gaan bieden!

Van maandag tot en met vrijdag bieden we veel verschillende trainingen en workshops voor professionals, ouders en pubers! Ik mag deze week de Train de Trainer SOS hooggevoelige kinderen en emoties bieden aan professionals en de eerste van de 4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties voor ouders.

Hieronder leg ik uit wat je van deze workshops en training mag verwachten.

Wil je meer lezen over wat mijn collega’s aanbieden? https://sos-kinderenenemoties.nl/curacao-inspiratieweek

Hooggevoelige kinderen met een sterke wil hebben prachtige karaktertjes, die ook voor de nodige uitdaging kunnen zorgen! We gaan kijken naar de kwaliteiten en de schaduwkanten van kinderen die hooggevoelig zijn met een sterke wil. Onder andere autonomie willen ervaren is belangrijk voor hooggevoelige kinderen met een sterke wil. Hoe geef je een kind de ruimte om autonomie te ervaren, binnen jouw grenzen van jouw opvoeding?
Je krijgt een aantal praktische tips en handvaten om met de uitdagingen die een Strong Willed kind met zich mee brengt om te gaan.

Aanmelden kan tot 29 januari 2022 door een mail te sturen naar ons contactpersoon op Curacao: allbookedupcuracao@gmail.com of door te bellen naar haar: +5999 5116 991

WORKSHOPS VOOR OUDERS VAN HOOGGEVOELIGE KINDEREN

Deze train de trainer kun je volgen ná de (basis)training van SOS. We vinden het namelijk van belang dat je eerst de informatie en visie van SOS kinderen en emoties tot je neemt en verwerkt, voordat je workshops voor ouders gaat verzorgen.

Omdat het brein van een hoogsensitief persoon anders werkt wat inmiddels wetenschappelijk is aangetoond, werken ook emoties anders. En dus ook bij hoogsensitieve kinderen. Ouders merken vaak dat ‘standaard’ adviezen niet werken voor hun kind en zijn daardoor erg zoekende naar wat wel helpt. Met deze workshop ben jij deze ouders tot steun. Je geeft heldere en duidelijke  informatie over wat hoogsensitiviteit inhoudt én je legt daarbij uit hoe dit doorwerkt bij emoties. Je biedt ouders praktische tips die ze meteen toe kunnen passen.

Heb jij een passie voor hoogsensitiviteit en het begeleiden van ouders/gezinnen en wil jij graag deze workshops verzorgen, dan ben je van harte welkom bij deze train de trainer. Ter voorbereiding volg je de (online) training van SOS kinderen en emoties, zodat de visie en uitgangspunten van SOS voor jou helemaal helder zijn. Daarna volg je de train de trainer waarin je het programma toegelicht krijgt en zelf de workshop gaat ervaren, zodat je daarna in staat bent om zelf deze waardevolle workshop te verzorgen.
Na afloop word je als SOS aanbieder op de website vermeld.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op: https://sos-kinderenenemoties.nl/traindetrainer/

Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen. Omdat het bij hooggevoelige kinderen weer net even iets anders werkt, vraagt dit ook om andere vaardigheden van jou als opvoeder.

Maar hoe doe je dat dan? Je hooggevoelige kind ondersteunen bij het omgaan en uiten van zijn emoties?

In de 4-delige workshop krijg je uitleg over hooggevoeligheid en je krijgt diverse handvatten aangereikt om jouw hooggevoelige kind optimaal te kunnen ondersteunen bij zijn of haar emoties.

Deze avond geef ik het eerste deel van de 4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties. Deze avond is de inleiding en ik vertel je over wat hooggevoeligheid is, wat emoties zijn, wat je kind heeft te leren, prikkels, 2 typen hooggevoeligheid en zintuigen. Indien gewenst kun je op een later moment de andere 3 delen online volgen.

Daarnaast hebben we ook nog een programma voor scholen. Voor kinderen van 4-7 jaar, voor kinderen van 7-12 jaar en voor klas 1 en 2 van het Voortgezet Onderwijs. Super leuk!

Mijn programma:

Emoties, wat zijn dat?

Door middel van deze workshop van ongeveer 1 uur maken we kennis met de basisemoties. We bespreken wat emoties zijn en wat het belang van emoties is. We gaan voelen waar je de basisemoties in je lijf voelt en wat je fijn vind als je een bepaalde emotie voelt. We ook kennis met verschillende nuances binnen de basisemoties. We sluiten af met een energizer die je laat zien dat iedereen uniek is!

Blog

Specialisaties