4-delige workshop SOS Hooggevoelige kinderen en emoties2022-04-14T12:14:30+00:00

4-delige-workshop SOS Hooggevoelige kinderen en emoties

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Dat is het motto van deze workshops! Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. 

In deze workshop wordt specifiek ingegaan op emoties en gedrag bij hooggevoelige kinderen, omdat het bij hen soms net even anders werkt. Ook wordt er informatie gegeven over hooggevoeligheid. Deze workshop bestaat daarom uit 4 bijeenkomsten.

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Daardoor kunnen emoties als bang, boos en verdrietig vormen aannemen die wij als ouders / opvoeders niet fijn vinden. Met vaak negatieve reacties als gevolg, wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen. Omdat het bij hooggevoelige kinderen weer net even iets anders werkt, vraagt dit ook om andere vaardigheden van jou als opvoeder. 

Maar hoe doe je dat dan? Je hooggevoelige kind ondersteunen bij het omgaan en uiten van zijn emoties?
In deze workshop krijg je uitleg over hooggevoeligheid en je krijgt diverse handvatten aangereikt om jouw hooggevoelige kind optimaal te kunnen ondersteunen bij zijn of haar emoties. Dit komt er onder andere aan bod:

  • Wat is hooggevoeligheid en op welke manieren kan zich dit uiten?
  • Wat kan ik doen als mijn kind boos/bang/verdrietig is?
  • Hoe kan ik het beste reageren als mijn kind boos/bang/verdrietig is?
  • Hoe ga ik om met extreme emoties (woede-aanvallen, spannende situaties, intens verdriet)?
  • Hoe geef ik ruimte aan emoties én grenzen aan gedrag?
  • Hoe zorg ik voor veerkracht bij mijn kind?

De workshop vindt plaats in kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. De avonden (of ochtenden) duren 2,5 uur. 

De kosten van deze workshop zijn € 125,- per persoon. Bij 2 ouders uit 1 gezin betaal je samen € 225,-. Dit is inclusief koffie, thee, lekkers, hand-out en het boekje “De gids over emoties bij kids” twv € 9,95. 

De eerstvolgende 4-delige workshop SOS hooggevoelige kinderen en emoties is gepland in juni/juli 2022. 

15, 22, 29 juni en 6 juli. Van 9.00u tot 11.30u. 

 

Blog

 

Specialisaties