3-delige workshop SOS Peuters en Emoties2021-07-12T17:26:14+00:00

3-delige-workshop SOS Peuters en Emoties

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Dat is het motto van deze workshops! Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. 

Vanwege het gedrag van peuters wordt de fase tussen hun tweede en vierde verjaardag ook wel ‘peuterpuberteit’ genoemd. Peuters ontwikkelen dan hun eigen persoonlijkheid. Ze zijn vaak dwars en koppig, maar ze kunnen ook veel plezier hebben, of onzeker zijn. Peuters vallen van de ene emotie in de andere. Dat kan voor ouders en/of opvoeders ontzettend vermoeiend zijn. 

Speciaal voor ouders en opvoeders van peuters is er de 3-delige workshop SOS Peuters & emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van jou als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!

Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. De workshop vindt plaats in kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. De avonden (of ochtenden) duren 2,5 uur. 

De kosten van deze workshop zijn € 90,- per persoon. Bij 2 ouders uit 1 gezin betaal je samen € 162,-. Dit is inclusief koffie, thee, lekkers, hand-out en het boekje “De gids over emoties bij kids” twv € 9,95. 

Blog

 

Specialisaties