3-delige workshop SOS Kinderen en Emoties2021-07-12T17:25:42+00:00

3-delige-workshop SOS Kinderen en Emoties

Opvoeden = ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag.

Dat is het motto van deze workshops! Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als ouder en/of opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen. 

Schoolgaande kinderen leren steeds beter met anderen omgaan. Bovendien leren ze hun eigen emoties en persoonlijkheid meer en meer kennen. Kinderen gaan beseffen dat verschillende mensen verschillende dingen denken en voelen. Of een bepaalde mening hebben. Daar kunnen flinke conflicten over ontstaan, maar ook mooie gevoelige gesprekken.

Kinderen zitten vol emoties. En waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Daardoor kunnen emoties als bang, boos en verdrietig vormen aannemen die wij als ouders / opvoeders niet fijn vinden. Met vaak negatieve reacties als gevolg, wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben; ze moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder ze daarbij te helpen en ondersteunen.

Speciaal voor ouders en opvoeders van schoolkinderen is er de 3-delige workshop SOS Kinderen & emoties. Omdat een peuter echt in een totaal andere ontwikkelingsfase zit dan bijvoorbeeld een schoolgaand kind, met name wanneer het gaat om emoties. Dit vraagt soms andere vaardigheden van jou als opvoeder. Meer inzicht en herkenning bij andere ouders in deze lastige fase helpen echt!

Maar hoe?… In deze workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om zelf mee verder te kunnen, thuis of in je werk. De workshop vindt plaats in kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers. De avonden (of ochtenden) duren 2,5 uur. 

De kosten van deze workshop zijn € 90,- per persoon. Bij 2 ouders uit 1 gezin betaal je samen € 162,-. Dit is inclusief koffie, thee, lekkers, hand-out en het boekje “De gids over emoties bij kids” twv € 9,95. 

De eerstvolgende 3-delige workshop SOS kinderen en emoties is gepland op 4-11-18 november van 9.00u tot 12.00u. 

Aanmelden kan tot 30 oktober. 

Blog

 

Specialisaties